Известие

Collapse
No announcement yet.

Консултация за 146-ца jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Консултация за 146-ца jtd

Здравейте, колеги!Това ми е първият пост, надявам се да не е и последен.В момента съм с италиянка, но не е Алфа. Понеже мисля да сменя возилото, съм се насочил към Алфа 146-ца, защото съм семеен с дете и е по-удобно с 5 вратка. Не искам 156-ца, защото пък съм приготвил 3 и малко. Въпроса ми е относно jtd-двигателя. Същият ли е като при Фиат, защото във форума на Фиат едва ли не го боготворят.
    Бих желал в темата да вземат по-активно участие колеги с такива колици, поне ще имат обективно (субективно) мнение.Какво им се е налагало да сменя, освен обичайното обслужване при покупка на "нов" автомобил. Как е ходовата част на 146-ците, поддръжката не мисля че е скъпа? В мобилето има 146-ци jtd от 2800 нагоре.Това нормална цена ли е, малко ме съмнява!
    Fiat Brava 1.6 16v 103Hp
    ex Opel Astra 1.7D 57Hp-мъртвец

Двигателят е същия като хардуер, но май има разлика в съединителите и при алфата въртящият момент е по-голям.
    Относно мнения и впечатления, по-дбре виж с търсачката какво ще ти излезе и ако не ти е ясно нещо, казвай и да помагаме .
    Аз съм семеен, с две деца и колата си ни е напълно достатъчна. Багажникът на 146 е сигурно 2.5 пъти по-голям от на 156. Спокойно можете и още едно да си родите
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Според мен Алфофския мотор е доста по-добър. Давай смело и си намери нещо читаво

---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:24 ----------

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
      Двигателят е същия като хардуер, но май има разлика в съединителите и при алфата въртящият момент е по-голям.
      Относно мнения и впечатления, по-дбре виж с търсачката какво ще ти излезе и ако не ти е ясно нещо, казвай и да помагаме .
      Аз съм семеен, с две деца и колата си ни е напълно достатъчна. Багажникът на 146 е сигурно 2.5 пъти по-голям от на 156. Спокойно можете и още едно да си родите

И двата багажника са с еднакви обеми - по 380 литра
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
        И двата багажника са с еднакви обеми - по 380 литра
        ...само дето при 146 380 литра е минималният обем Ако искаш, да напълня моята и да дойда да се опитаме да прехвърлим всичкия багаж в твоята
        _______
        146 JTD - ex

Comment

Скоростната кутия на алфата е друга, по–здрава от тази на фиатите 1.9 жтд .. По–голям модул на зъбите и съответно по издражлива..
          sigpic
          Alfa Romeo 146 JTD '01 - budget car
          Alfa Romeo 166 JTD '00 - unknown yet....
          Lancia Delta HF Turbo '92 - the old lady

Comment

Първоначално публикувано от mom4eto Покажи съобщение
            Здравейте, колеги!Това ми е първият пост, надявам се да не е и последен.В момента съм с италиянка, но не е Алфа. Понеже мисля да сменя возилото, съм се насочил към Алфа 146-ца, защото съм семеен с дете и е по-удобно с 5 вратка. Не искам 156-ца, защото пък съм приготвил 3 и малко. Въпроса ми е относно jtd-двигателя. Същият ли е като при Фиат, защото във форума на Фиат едва ли не го боготворят.
            Бих желал в темата да вземат по-активно участие колеги с такива колици, поне ще имат обективно (субективно) мнение.Какво им се е налагало да сменя, освен обичайното обслужване при покупка на "нов" автомобил. Как е ходовата част на 146-ците, поддръжката не мисля че е скъпа? В мобилето има 146-ци jtd от 2800 нагоре.Това нормална цена ли е, малко ме съмнява!
            Много правилно си се насочил за бюджетна кола образно казано. Гледай мотора, турбото и съединителя да са наред, всичко друго е евтино по колата.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

момчето пита и за окачването. Кой ще съобщава лошите новини?
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

е то окачването дали ще е здраво зависи от това шофьора дали цели дупките много. иначе части има и не са скъпи. двигателя е същия фиатски, то всъщност е първия автомобилен комън реил. хечбека определено събира повече багаж. преди да купиш , задължително в сервиз на диагностика да я погледнат и да ти кажат реалните километри. иска си и хубаво масло двигателя и проверена нафта. колани си има на задната седалка, а тя може да пада на 2 секции, вътре е удобна . абе с 2 думи хубава е колата.
                точка

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                  Хахах ами возията е сравнима с тази на картинг , но пък в завой е доста стабилна, много директно управление, което поне на мене ми доставя огромен кеф по завоите... Доста е неманеврена , и ниска за нашите пътища... това по окачването...

Иначе в купето евтини и скърцащи пластмаси... Може да се оправят аз моята сега почнах да и шумоизолирам корите и доста добре се получава..
                  Двигателят както са ти казали е много сполучлив, пъргав, тих и икономичен
                  Просто и евтино за подръжка окачване..

Задължително преди да купиш нещо я закарай на диагностика..просто голяма е вероятноста да попаднеш на мошеници, препоръчвам ти Екстрийм сервиз, момчетата само с италянки се занимават и им знаят и кътните зъби..

И съвет от мене не се мятай на подозрително евтини обяви...

---------- Post added at 12:04 ---------- Previous post was at 11:59 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  преди да купиш , задължително в сервиз на диагностика да я погледнат и да ти кажат реалните километри....
                  НА 146ците реалните километри не може да се изкарат с диагностиката..
                  sigpic
                  Alfa Romeo 146 JTD '01 - budget car
                  Alfa Romeo 166 JTD '00 - unknown yet....
                  Lancia Delta HF Turbo '92 - the old lady

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                    2 предни носача Moog и забравяш, че тая кола трябва да й се прави окачване за много време
                    Е верно, малко по-скъпи са от birth
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

По отношение на окачването 146 е абсолютния фаворит пред 156. Цялото очакване на 146-цата не струва колкото два носача при 156 (а съм чувал, че били повече от 2 само отпред)
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                        По отношение на окачването 146 е абсолютния фаворит пред 156. Цялото очакване на 146-цата не струва колкото два носача при 156 (а съм чувал, че били повече от 2 само отпред)

Напълно си прав, окачването е направо за без пари.
                        sigpic
                        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от lancia-martini Покажи съобщение
                          Иначе в купето евтини и скърцащи пластмаси... Може да се оправят аз моята сега почнах да и шумоизолирам корите и доста добре се получава..
                          Малко в страни от темата, но колега как шумоизолираш корите, че ми стана интересно? И моите поскръцват чат-пат ама се примирявам
                          Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                          Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                          Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

аз ги оправях с картончета от Орбит Профешънал....
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Дайте да си признаем, че някои сменяме носачите всяка пролет ;б
                              И не е твърдо, а дървено. Не е толкова стабилно, колкото приляга на каруцарската возия. Дори с чисто нови 4 амортисьора и нови носачи. Иначе е евтинийка, определено.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X